Хушганы хандаар ходоодны шархаа эдгээж, хорт хавдраас сэргийлээрэй
Самрын төрлөөс хүний эрүүл мэндэд хамгийн ашиг тустай хушга юм. Хушга самрын өдөр тутамдаа хэрэглэж заншсанаар ясны төрлийн элдэв өвчин, оюуны хомсдол, ясны сийрэгжилт, ходоодны шарх, цус багадалт, зүрхний өвчинөөс урьдчилан сэргийлж болно. 1 ширхэг хушгинд 30 гр орчим жинтэй бөгөөд 185 калор, 4 гр уураг, 4 гр нүүрс ус агуулдаг. В төрлийн витаминууд болон Е витамин ихээр агуулагдсан байдаг.
Хушганы самрыг өдөр тутамдаа хэрэглэснээр:
- Цусан дахь холестрены түвшинг багасгадаг турах хүсэлтэй хүмүүс идэж болно
- Цусан сахарын хэмжээг тогтмол байлгадаг тул чихрийн шижинтэй хүмүүс хэрэглэхэд тохиромжтой
- Зүрх болон Та 1 кг цэвэрлээгүй хушган дээр хүйтэн ус хийнэ, хушга усанд далд орсон байх ёстой. Ингээд цонхны тагтан дээр 2 долоо хоног байлга. Усаа өнжөөд солиорой. Мөн хоногт 2 удаа самраа хутгах ёстой. Ингээд 2 долоо хоногийн дараа хушга идэхэд бэлэн болно. Хушгаа хөргөгчний доод хэсэгт устай нь байлгавал зохино.л цус багатай хүмүүс ач тустай
Ходоодны шархыг хушганы хандаар эмчлэх
- Цөс чулуужхаас сэргийлнэ
- Яс янгинах, сийгэх зэрэгт сайн нөлөөтэй
- Цусан дахь холестрены түвшинг багасгадаг турах хүсэлтэй хүмүүс идэж болн
- Цусан сахарын хэмжээг тогтмол байлгадаг тул чихрийн шижинтэй хүмүүс хэрэглэхэд тохиро
- Зүрх болон тархины цусан хангамжийг сайжруулдаг тул цус багатай хүмүүс ач тустай
Халуун хушга
Хушгыг ястай нь халуун гал дээр 30
минут орчим байлгана. Ясыг хагалаад халуунаар нь үрийг иднэ. Өдөрт 3
удаа 1-2 сар идвэл үр дүнтэй. Энэхүү жор нь үс уналтыг зогсоож, үс
цайхаас урьдчилан сэргийлдэг.
Хушганы ясны ханд
Хушганы ясыг нүдэж нунтаглаад, 1
хоолны халбага ясан дээр 1 стакан буцалсан халуун ус хийгээд, усан банн
дээр 30 минут орчим хандална. Тэгээд шєнє нь хонуулчихаад, маргааш нь
єдрийн турш бага багаар ууж дуусгана.
Энэ аргыг хэрэглэж хавдраасаа салсан
хүн "Би єдєр болгон ингэж уудаг байлаа. Сарын дараа эмчид vзvvлтэл
хавдрын єсєлт зогссон байна гэсэн. Дахин 1 cap уугаад эмчид vзvvлсэн
чинь хадвар нь багассан байна гэсэн. Би vvнд маш баярласан. Хэсэг
завсарлаж, амарсаны дараа хушганы ясны хандаа дахин ууж эхэлсэн. Тэгээд
дахин эмчдээ vзvvлэхэд хавдар багасаж байна гэж хэлсэн. Дунд нь
амралттайгаар удаан уусан. Тухай бvрд эмчийн хяналтад орохоо мартаж
байсангvй. Цэвэршилт явагдсаны дараа хавдар єєрєє шимэгдээд арилчихсан.”
гэж хэлсэн байна.
- Хєхvvл хvvхэдтэй эх болон сульдсан хvvхдэд хушганы идээ єгвєл маш амархан тэнхэрдэг.
- Хушганы идээ махыг ч орлож чаддаг. Цагаан хоолыг хачирлахад бvр ч амттай.
- Зєгийн бал, эсвэл усан vзмийн шvvстэй хамт 2-3 ш хушгыг єдєрт нэг удаа зоогло.
- Хушганы идээг нунтаглаад тунгалаг шєл, бага зэрэг цагаан цуу, шарсан сонгино, сармис, перец, давсаар амтлаад хутгаж сvмс хийж болдог.
No comments:
Post a Comment